El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha visitat les Terres de l’Ebre amb motiu de la presentació del seu nou llibre ‘Contra l’adversitat’. És el primer cop que Junqueras torna al territori amb completa llibertat, després de passar quatre anys a la presó. En una entrevista a Canal Terres de l’Ebre, el líder republicà ha defensat l’estratègia del seu partit com la més vàlida, i ràpida, per assolir l’autodeterminació de Catalunya.

Els ingressats per Covid-19 als centres hospitalaris ebrencs s’han multiplicat per cinc en només una setmana. Si el 12 d’abril hi havia 4 pacients a planta, ara n’hi ha 20. La cinquena onada ha afectat també al sector hoteler, que veu minvar les reserves internacionals. L’empitjorament de les dades epidemiològiques farà que Ulldecona i l’Ametlla de Mar tinguin toc de queda nocturn, mentre que les millores a Deltebre permetran abolir la mesura.

Arnes es converteix en el primer municipi de l’interior de les Terres de l’Ebre en regular l’accés a un espai natural. A partir d’aquesta mateixa setmana, aparcar a la zona de bany del riu Estrets i al Toll de Vidre (situats dins el Parc Natural dels Ports), tindrà un cost. D’altra banda, al municipi de La Ràpita, la previsió és que també entrin en vigor les mesures d’estacionament limitat i control horari a la zona d’aparcaments de la platja Parc de Garbí, a partir d’aquesta mateixa setmana.

L’organització del Festival de Cinema de la Terra Alta ha decidit suspendre la cinquena edició del certamen per l’augment de casos de coronavirus. In-FCTA, que s’havia de celebrar del 8 al 14 d’agost, prefereix evitar els encreuaments i contactes que s’hi haurien produït. La cancel·lació també s’ha acordat per la impossibilitat d’adequar el festival a les restriccions.

Les patinadores del Club Patí l’Aldea Andrea Silva i Annouk Vizcarro han brillat en el Campionat d’Espanya Sénior i Júnior de Patinatge Artístic.
Silva va ser plata en sèniors, i Annouk, bronze en junior. Pau Garcia, entrenat per Manel Villarroya, va ser or en sènior.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.