L’embarcador d’Amposta ha acollit l’acte ‘Sense etiquetes’ per fer pedagogia als més petits sobre el col·lectiu LGTBI, estigmatitzat durant molts anys. Així, la capital del Montsià ha sigut l’escenari de la jornada sobre la diversitat d’orientació sexual organitzat pels SAI (Serveis d’Atenció Integral) de totes les Terres de l’Ebre amb motiu del Dia de l’Orgull del pròxim 28 de juny.

Comencem pel final i així ambientem el que explicarem amb l’actuació musical de Montse Castellà que va cloure l’acte. Amb activitats com lectura, pintura i circ, l’embarcador d’Amposta s’ha omplert de gent “Sense etiquetes”, el lema de la jornada que pretenia fer pedagogia sobre el col·lectiu LGTBI.

Una jornada per treure l’estigma d’invisibilitat i penalització que hem sofert el col·lectiu que no ha seguit els rols imposats durant segles. El pròxim 28 de juny és el dia de l’alliberament LGTBI i, per això, tots els Serveis d’Atenció Integral de les Terres de l’Ebre juntament amb l’associació Les Arramblades, LGTEbre i l’Àrea per la Igualtat de Tracte i no discriminació LGBTI de la Generalitat han organitzat esta jornada lúdica educativa.

Com l’educació és una eina clau per evitar les discriminacions generades pel desconeixement, part de les activitats estaven pensades per a la canalla, per tal de créixer en un entorn que té en compte les diferents maneres de ser. Com no, la música també ha sigut important en l’acte com ho és a la vida.

L’acte ha finalitzat amb la presentació del vídeo ‘La diversitat és riquesa’, a més de l’actuació musical de la cantautora Montse Castellà.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.