Copa, Lliga i Champions. Aquests són els tres títols més importants que l’equip femení del Futbol Club Barcelona ha aconseguit durant aquesta última temporada. Aquesta ha estat una temporada històrica, amb un equip femení que ha fet història aconseguint el triplet.

Tal com apunten les jugadores, aquest fet no significa solament tenir 3 copes a la vitrina, aquest fet també obre camí a totes aquelles xiquetes i dones que lluiten cada dia per ser visibles, per a tenir els mateixos drets que els homes, per aconseguir fer realitat els seus propis somnis. És una responsabilitat de tots i totes sentir-nos orgullosos d’elles.

Durant aquestes últimes setmanes, l’equip femení del Futbol Club Barcelona ha estat notícia. Però si ens parem a pensar… el ressò d’aquesta notícia ha estat el mateix que esdevindria si aquesta fita l’hagués assolit l’equip de futbol masculí? Crec que tots i totes tenim molt a pensar sobre això.

És per això que considero que l’esport ha de ser una eina d’empoderament femení. Les dones tenen tot el dret de tenir la mateixa presència i oportunitats que els homes. La perspectiva de gènere ha de ser una de les bases en la nostra vida quotidiana. La coeducació i les polítiques d’igualtat han de ser les protagonistes indiscutibles, tant en l’àmbit escolar com en l’esportiu. És important promoure la igualtat de gènere en l’esport i en l’educació. Encara fa falta molt de treball i esforç per aconseguir reduir aquestes diferències, i entre tots i totes hem de lluitar per aconseguir-ho.

Amb la pràctica esportiva es reforça l’autoestima i es guanya confiança. Els esports no són ni d’homes ni de dones, sinó de persones que tenen ganes d’esforçar-se i de superar-se a elles mateixes per a aconseguir els seus èxits. Classificar els esports pel gènere té a veure amb uns perjudicis i estereotips que tradicionalment han existit a la nostra societat, i aquests continuen influint a l’hora de triar les nostres aficions.

És per això que en una societat així de condicionada pels estereotips de gènere, l’esport juga un paper molt important en l’empoderament de les xiquetes i les dones. L’esport ha de ser un estímul positiu per a superar-nos cada dia, per a sentir que som persones capaces. L’esport ens dóna vida!

Per a mi, les jugadores de l’equip femení del Futbol Club Barcelona han aconseguit molt més que tres títols, estan aconseguint augmentar la visibilitat de les dones esportistes, ens ajuden a veure què hi ha dones com natros a l’esport professional. Són un referent a seguir. Són un orgull per a la societat del nostre país. Una societat formada per homes i dones, xiquets i xiquetes… una societat formada per persones amb els mateixos drets i els mateixos deures. Seguim endavant!