La cooperativa Arrossaires del Delta té un nou director general. Es tracta de Joan Castellví Argilaga, professional amb una àmplia trajectòria en el sector agroalimentari i en el cooperatiu. Abans d’aquest nou càrrec, Castellví havia estat directiu en altres organitzacions cooperatives, i ha estat membre de les juntes directives de l’Associació Vinícola Catalana (AVC) i del Consell Regulador de la DO Tarragona.

La seva activitat anterior en l’àmbit de les cooperatives es va centrar en la professionalització de les estructures, la creació de noves línies de negoci i, especialment, en la cerca de competitivitat en un mercat globalitzat. Per Castellví, l’arribada a Arrossaires del Delta “suposa un repte immens en què tenim l’oportunitat de créixer com a organització i ser identificats pel territori com la proposta de valor més atractiva i amb més projecció. El nostre objectiu és que la riquesa que genera el territori es quedi al territori, i contribuir així al seu progrés, creixement i sostenibilitat”.

Arrossaires del Delta: una cooperativa amb vocació de lideratge

Arrossaires del Delta, amb seu a Deltebre (Tarragona), està formada per 950 socis productors que conreen un total de 5.500 hectàrees a la zona del delta de l’Ebre. La cooperativa controla el 89 % de Nomen Foods, grup que produeix i comercialitza els productes de les marques Nomen, Bayo i Segadors del Delta, a més dels negocis dels granels per a la indústria i l’exportació.

Nomen és la marca principal del grup i s’adreça al mercat de gran consum. A més d’una gran varietat d’arrossos, ofereix purés, sèmoles, farines, begudes d’arròs, pa ratllat i plats preparats, entre d’altres. Bayo, amb quaranta anys d’història, s’adreça al canal horeca i és una línia de productes per als professionals de l’hostaleria i la restauració. L’any 2009, l’empresa va llançar la marca Segadors del Delta per tal d’agrupar les varietats rodó i bomba, que es conreen al Parc Natural del Delta de l’Ebre (Tarragona). També dins la gamma Segadors del Delta, l’empresa ha llançat recentment 1860, un licor de crema d’arròs.

Nomen Foods disposa d’una moderna planta de producció a Deltebre (Tarragona), en un entorn idíl·lic, el Parc Natural del Delta de l’Ebre, que l’any 2013 fou declarat espai natural i humà únic arreu del món per la UNESCO. Aquest enclavament natural fa de Nomen Foods una empresa especialment compromesa amb el medi ambient. No deixa de ser la natura qui proporciona a l’empresa un ecosistema únic i els recursos necessaris per obtenir l’arròs. Fruit d’aquesta consciència mediambiental, Nomen Foods ha impulsat una sèrie de mesures que converteixen l’empresa en un referent de la sostenibilitat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.