Ja fa més de 50 dies que no es detecta cap positiu de coronavirus a les residències de les Terres de l’Ebre. La vacunació ha suposat un canvi radical pels usuaris i el personal dels geriàtrics. Més del 95% dels residents i el 85% del personal ja estan immunitzats.

Això els ha permès recuperar part de la vida que l’esclat de la pandèmia els va prendre durant prop d’un any. En les últimes setmanes han pogut sortir al carrer i reunir-se amb els seus familiars. Això sí, les mesures sanitàries a les residències no es relaxen encara. Una de les residents de l’Onada Tortosa, Montserrat Tomàs, relata l’experiència de la pandèmia així: “Nosatres aquí dins estem dins d’un oasis enmig d’un desert. L’any 2020 ha estat un any de sacrifici i valentia i este any seria de felicitat, la vacuna ens va començar a portar felicitat”.

Les residències com aquesta de Tortosa van ser les primeres en completar les dues dosi de la vacuna. No van tenir cap positiu durant el 2020 i tampoc l’han registrat aquest 2021. Actualment el 96% dels residents i el 85% del personal dels geriàtrics del territori ja estan immunitzats. I des que es van posar la major part de les segones dosi a mitjans de febrer gairebé no s’han registrat contagis dins les residències. Des de l’12 de febrer, només 3 positius i una defunció.

 

 

Periodista.