La vacunació ha capgirat la situació de les residències de gent gran. A les Terres de l’Ebre, ja s’han vacunat de la segona dosi el 96% dels avis i àvies i el 85% del personal. I atenció, perquè des de mitjans de febrer només s’han registrat 3 positius, i en els últims 50 dies: zero.

Això ha donat esperança i llibertat pels residents que van passar gairebé tot l’any 2020 tancats sense poder sortir a l’exterior. Ara poden passar caps de setmana amb la família i rebre més visites. Això sí, les mesures sanitàries es mantenen igual d’estrictes.

El Departament de Salut obrirà el pròxim dilluns el pavelló de remolins de Tortosa com a punt de vacunació. El recinte permetrà administrar 1.000 vacunes diàries, i és que la campanya s’ha accelerat en l’últim mes. De fet, s’han vacunat 50MIL ebrencs i la setmana que ve es preveu administrar 13 MIL dosis més.

La Ribera d’Ebre és prudent davant la nova Llei de Canvi Climàtic. Tot i l’esmena que blinda la veu dels municipis en la gestió de les obres a les centrals nuclears es mostren prudents respecte al futur dels residus. Temen que es pugui reobrir la possibilitat d’instal·lar un magatzem a la comarca.

Una jove metgessa de Santa Barbara ha creat la primera escala de risc de les arrítmies de cor per detectar així possibles casos futurs d’ictus. És la tesi doctoral d’Eulàlia Múria qui haurà de defensar la seva aposta davant d’un tribunal i sota la presència de Josep Maria Argimon.

Torna el festival ‘Lo Riu Sona’ d’Amposta els dies 4 i 5 de juny amb Zoo i Miki Núñez de caps de cartell. Els concerts es faran amb el públic assegut i un aforament màxim de 1.000 persones.

Als esports analitzarem les possibilitats reals del Tennis Taula Tortosa d’assolir l’ascens de categoria després de finalitzar la primera fase a Segona Nacional. Als del Baix Ebre, però, encara els hi queda un llarg camí per a recórrer.

I a l’espai de l’entrevista ens visita el senador del PSC Manel de la Vega. Li preguntem pels efectes de les eleccions madrilenyes, la nova llei de canvi climàtic i la formació de Govern a Catalunya.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.