El teletreball a les zones rurals impulsa el creixement de la població. El passat 2020 es va constatar una desacceleració del despoblament que ha marcat els darrers anys. De fet, el conjunt de les Terres de l’Ebre ha recuperat habitants, concretament, 1.500 respecte a l’any anterior.

Coneixerem el cas de dues famílies que s’han traslladat a viure a petits municipis del nostre territori com Arnes i Aldover. Ho han fet atrets per la qualitat de vida del món rural i per la possibilitat de seguir treballant a distància.

A partir del pròxim dilluns es podria decretar el confinament regional pel conjunt de les quatre comarques de l’Ebre. És la petició que ha fet l’alcaldessa de Tortosa al conseller d’Interior Miquel Sàmper, qui s’ha reunit avui amb el sector empresarial ebrenc. El conseller assegura que el Govern està estudiant la mesura.

L’alcalde de Roquetes confirma que està enllestint un pacte d’estabilitat amb el regidor Ximo Llopis, ex de Ciutadans i del PP. Paco Gas espera ser inhabilitat en el judici pel seu paper a l’1 d’octubre i a banda de garantir el seu relleu també vol garantir la majoria del govern municipal d’Esquerra.

L’Ajuntament d’Amposta reordenarà els accessos i usos de la platja de l’Eucaliptus. Serà una prova pilot que arrencarà aquest estiu. Els vehicles no pagaran per entrar-hi, però l’espai es delimitarà amb cordes per evitar la massificació turística.

A l’espai de la cultura els explicarem quins actes se celebraran a Tortosa per Sant Jordi en una festivitat que enguany forma part de la capitalitat cultural de la ciutat.

Al esports, els parlarem de la dotzena edició de la Cursa de la Cameta Coixa, una de competicions esportives més consolidades de la Ribera d’Ebre, i que que enguany desafiarà tots els obstacles provocats per les restriccions de mobilitat.

I a l’espai de l’entrevista ens acompanyarà Joan Tardà, qui aquesta setmana va visitat les Terres de l’Ebre per presentar el seu nou llibre i donar escalf a Paco Gas en el seu judici pels fets de l’1 d’octubre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.