El cicle d’entrevistes Periodisme Sud comença avui amb l’entrevista que durà a terme el periodista de Ràdio Móra d’Ebre – Cadena SER, Andreu Prunera, al subdirector de la revista El Jueves, el flixanco Joan Ferrús. A partir de les 19h es podrà seguir a través de Youtube del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Avui també es dona a conèixer el programa complet de les quatre entrevistes que integraran el cicle, entre periodistes ebrencs i persones rellevants de l’àmbit de la comunicació i de la cultura.

La segona entrevista serà el pròxim 7 de maig i anirà a càrrec de la periodista de Canal Terres de l’Ebre, Júlia Albesa, que conversarà amb el periodista i escriptor Agus Morales, director de la revista 5W i que ha publicat recentment el seu nou llibre Cuando todo se derrumba.

El 14 de maig, la periodista del Diari de Tarragona Marina Pallás entrevistarà l’escriptora Alicia Giménez Bartlett, guanyadora del premi Planeta 2015 per la seva obra Hombres desnudos, i el premi Nadal, el 2011, amb Donde nadie te encuentre, una novel·la protagonitzada per l’emblemàtica guerrillera del maquis, Teresa Pla “La Pastora”. L’entrevista tindrà lloc en format presencial a la seu del Col·legi de Periodistes a les Terres de l’Ebre, amb aforament limitat, i també es retransmetrà a través del canal de Youtube.

El cicle clourà amb l’entrevista de Víctor Montecino, de Canal Terres de l’Ebre, a la directora de Catalunya Música, Pilar Cugat, natural de Bítem. En els propers dies es donarà a conèixer la data exacta de l’entrevista, que també es podrà seguir telemàticament.

Totes les entrevistes estan obertes a la participació dels periodistes i els espectadors, que podran fer arribar preguntes i comentaris a l’entrevistador/a a través del xat de Youtube o a través del correu electrònic. Les entrevistes es podran enregistrar i reproduir de forma parcial o total als mitjans de comunicació en qualsevol format.

Primera entrevista: Andreu Prunera i Joan Ferrús

L’entrevista girarà al voltant de la llibertat d’expressió i el paper del periodisme satíric en la societat actual.

Joan Ferrús (Flix,1985) és subdirector de la revista ElJueves i director de la seva pàgina web. Un article sobre els antiavalotsdurant l’1 d’octubre el va dur a judici, acusat d’un delicte d’injúries. Va serun dels primers processats per l’anomenada llei mordassa.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.