Regants i administració fan una crida als pagesos del Baix Ebre i el Montsià a adherir-se al nou regadiu del Xerta-Sènia, que es posarà en marxa al 2023. De moment hi ha un 50% de pagesos adherits del primer tram i s’espera que la xifra augmenti abans d’acabar l’any.

Des de la comunitat de regants i el departament d’Agricultura han explicat que els costos de l’aigua es veuran reduïts per la instal·lació de plaques fotovoltaiques, que reduirà el consum energètic. A Santa Bàrbara, on també hi anirem, fa temps que esperen aquesta infraestructura.

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre es mostra optimista amb la proposta d’un confinament propi per les quatre comarques ebrenques tal com han reclamat els alcaldes del territori. Pallarés, que és membre del Procicat, ha dit que en breu tindrem bones notícies.

Primeres reaccions a l’últim estudi que certifica que els terratrèmols del 2013 es van originar en una placa més profunda del subsòl desconeguda fins al moment. La Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia lamenta que ningú hagués escoltat la seva petició de realitzar estudis sísmics sobre la zona d’ara fa vuit anys.

Tortosa aprova en ple municipal modificar el Pla d’Ordenació Urbanística. L’objectiu és incloure una pasarel·la de vianants sobre la pilastra un cop retirat el monument de la Batalla de l’Ebre. Ciutadans ha estat l’únic grup que s’hi ha oposat.

I avui, a l’espai de la cultura, els explicarem com participar en la setzena edició del Premi Literari de Teatre de la Carrova.

Als esports, la medalla de l’ampostina Aina Cid en la seva participació a l’Europeu de Rem.

I a l’espai de l’entrevista ens visita Paco Gas, alcalde de Roquetes, acusat de desobediència pels fets de l’1 d’octubre i qui ahir ja va comparèixer en judici

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.