El judici contra l’alcalde de Roquetes pels fets de l’1 d’octubre seguirà el 15 de juny. Aquest matí s’ha celebrat la primera sessió amb les declaracions de les acusacions i part de la defensa. Ho estan seguit durant tota la jornada, els nostres companys, Dani Camacho i Dani Sainz de Aja des dels jutjats de Tortosa.

Prop d’un centenar de càrrecs i militants d’Esquerra Republicana, però també de Junts o el PDeCAT, acompanyen a Paco Gas per donar-li suport. Tots destaquen el compromís de l’alcalde de Roquetes amb el moviment independentista i asseguren que només va complir amb el mandat del poble.

El confinament comarcal deixa el Delta de l’Ebre sense visitants. Els hotelers del territori lamenten haver passat del 100% d’ocupació al 0 en només una Setmana. A la Terra Alta, s’ha repetit el mateix escenari.

Tortosa recordarà les vivències de la ciutat durant la Guerra Civil. Ho farà amb la Setmana de la Memòria Històrica que se celebrarà a la ciutat del 14 al 19 d’abril. Hi participaran periodistes de renom com Andreu Caralt o Víctor Amela.

La Federació de Productors de Mol·luscs del Delta de l’Ebre ja es preparar per arrencar la temporada. Tot i que la producció baixarà, els musclos seran de més qualitat, sobretot, si la temperatura de l’aigua augmenta en els propers 15 dies.

I avui, a l’espai de la cultura, recordem l’arribada del ferrocarril a Móra la Nova ara fa 130 anys. Una fita que va capgirar socioeconòmicament la població.

I al ‘Tot l’Esport’, la jornada esportiva del cap de setmana al complet amb Andreu Miralles, qui ens destacarà la permanència matemàtica de l’Handbol Amposta a la Divisió d’Honor Plata.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.