Berta: Els menors de seixanta anys ja no es podran vacunar amb AstraZeneca. El Govern i les comunitats autònomes han prohibit la vacuna en aquesta franja d’edat després del veredicte de l’Àgencia Europea del Medicament. Associen, com a possible efecte secundari del vaccí, els 169 casos de trombosi detectas a la Unió Europea i el Regne Unit.
Dani: Una mesura que podria afectar el ritme de vacunacions, que, ara mateix, és l’adequat al nostre territori segons el departament de Salut. De fet, un 15% d’ebrencs i ebrenques han rebut la primera dosi. Mentrestant, el risc de rebrot a l’Ebre ja torna a superar els 100 punts a les portes d’un nou confinament comarcal, que ha estat rebut com un gerro d’aigua freda al territori.

La Ràpita farà pagar als cotxes i autocaravanes per entrar al Trabucador. L’ajuntament vol fer la prova aquest estiu després d’una Setmana Santa on s’han repetit imatges de massificació turística. L’alcalde ha remarcat que tot el que ingressen es destinarà a tenir cura d’un espai fràgil i molt colpejat pels temporals.

Tortosa té moltes opcions de potenciar, encara més, la seva influència a al conjunt de les quatre comarques de l’Ebre. Aquesta és la conclusió a la què arriben investigadors de la Universitat Rovira i Virgili. Per aquest motiu, han elaborat un pla estratègic de ciutat amb l’objectiu de revitalitzar la capital del Baix Ebre social i econòmicament.

El repte ‘Catalunya Clean Up Challenge’ arriba al seu objectiu inicial: recollir 100MIL plàstics residuals dels entorns naturals. La iniciativa, que va ser impulsada per un canareu, no ha parat de sumar col·laboradors fins a assolir la meta en un temps rècord.

Dani: I a l’espai de cultura els parlarem de la trenta-tresena edició de d’ ‘Adifolk’, l’Aplec Internacional de l’Associació per a la Difusió del Folklore que enguany s’ha presentat a la ciutat de Tortosa.

Berta: Als esports, descobrirem quines tres remadores del Club Nàutic Amposta participaran en el Campionat Europeu de Rem.
I a l’espai de l’entrevista ens visita Annabel Marcos, coordinadora de Junts per l’Ebre per parlar sobre la constitució del nou govern català.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.