La Generalitat reprèn les obres del canal Xerta-Sénia i preveu que es pugui començar a regar al 2023. El primer tram dels treballs començarà a finals d’enguany i inclourà la zona de Xerta i Aldover, de quasi 200 hectàrees de regadiu. A partir d’aquí, es preveu completar les obres a les zones de Roquetes i a la plana interior del Montsià.

El departament d’Agricultura invertirà 50 milions d’euros per posar en marxa el regadiu d’aquestes tres zones i assegura que el rec no anirà més enllà de Santa Bàrbara. Volen deixar clar que el regadiu servirà per ajudar al desenvolupament del sector de l’oli, molt tocat pels baixos preus, i de cap manera servirà per un futur transvasament de l’Ebre cap al sud.

El PROCICAT torna a imposar el confinament comarcal per a tothom a partir d’aquest mateix divendres. Les bombolles de convivència ja no es podran desplaçar fora de la comarca ni tampoc es permetrà la mobilitat a títol individual si no és per força major. Una decisió que arriba amb l’objectiu d’evitar l’impacte d’un imminent augment de contagis després de la Setmana Santa.

A partir d’aquest estiu l’accés al Trabucador estarà regulat i s’establiran taxes per accedir-hi. Un pas important per evitar les massificacions a la zona. Els impulsors són el Parc Natural del Delta de l’Ebre i els ajuntaments, qui treballen per idear un nou model de gestió i ordenança d’ús de les platges.

El Tribunal Suprem obliga a l’Ajuntament de Tortosa a tornar a licitar el contracte de subministrament de material de la planta d’hemodiàlisi de l’Hospital de Jesús. La sala considera el plec de condicions nul perquè contemplava, en un sol contracte, el subministrament de material i la construcció de la planta.

El Bisbat de Tortosa dóna llum verda al projecte d’obres de neteja de la façana de la Catedral per al pròxim 15 d’abril. Unes tasques que permetran també solucionar algunes patologies de les pedres i aturar-ne la degradació.

Berta: I avui, a l’espai de la cultura, la segregació de Móra La Nova de Móra d’Ebre amb fotografies commemoratives. Ja fa 191 anys que aquest municipi de la Ribera d’Ebre gaudeix d’aquesta condició.

Als esports els explicarem la història del tècnic tortosí Carlos Alós qui no ha pogut acabar la temporada a Xipre per culpa del coronavirus.

I a l’espai de l’entrevista ens visita Toni Espanya, cap de costes de l’estat, per parlar de les aportacions presentades pel territori al Pla de Protecció del Delta de l’Estat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.