Esgotat en data d’aquest dilluns 5 d’abril el termini per presentar aportacions al Pla Delta del Ministeri per a la Transició Ecològica. El territori s’ha abocat de ple en mostrar el seu rebuig al pla. Un dels exemples més flagrants el trobem al municipi de Deltebre on només la ciutadania ha presentat un total de 8MIL vuit-centes setanta-set al·legacions.

I es que més enllà de la Taula del Consens, han presentat aportacions un bon grapat d’institucions com ajuntaments, partits, entitats ambientalistes i també el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. El principal punt en conflicte és la creació d’una zona d’acomodació al litoral, que proposa el Govern espanyol però que rebutgen frontalment tots els sectors del territori.

Allau de Turistes aquesta Setmana Santa a les Terres de l’Ebre. Els nivells més alts d’ocupació s’han registrat a la costa, i, en municipis com la Ràpita, no han despenjat el cartell de ‘Complet’ des de Dijous Sant. Això ha comportat massificacions al Delta de l’Ebre on l’acumulació de caravanes ha estat la imatges més icònica d’aquests dies festius.

L’Aldea i Alcanar instal·len mòduls als Centres d’Atenció Primària per tal de descentralitzar tota l’activitat relacionada amb la Covid-19. Són els primers en fer-ho de les Terres de l’Ebre i en el seu interior s’hi realitzaran proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes o exploracions. Han entrat en funcionament a partir d’aquesta mateixa setmana.

A l’espai de cultura, ens endinsem en el nou disc de la cantautora tortosina Montse Castellà, ‘Salicòrnia’, que surt a la venda aquest mateix dimarts.

Als esports, analitzarem la picabaralla entre el pilot jesusenc Jeremy Alcoba i el britànic John Macfí després d’una caiguda en una carrera de Moto 3 a

I a l’espai de l’entrevista, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que ens parlarà, entre d’altres qüestions de la modificació pressupostària per al 2021.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.