Ferran Bel lamenta que la formació de Govern a Catalunya depengui del Consell per la República i creu que seria un error que condicionés l’acció de Govern. Considera que l’entitat que lidera l’expresident Puigdemont des de Brussel·les no es políticament neutral i les reticències d’Esquerra són legítimes. “És per a quedar-se perplex: el Govern de la Generalitat no pot dependre de què es fa en una entitat privada per molts de socis que tingui, que en té, molts menys que el Barça. Si el que és tracta és d’interferir, limitar o substituir l’acció del Govern de la Generalitat en qualsevol dels àmbits per a mi seria un error gravíssim”, ha lamentat Bel.

Bel també ha fet autocrítica dels resultats electorals del PDeCAT al 14 de febrer, quan no va obtenir representació al parlament. Creu que els van fer falta només 20.000 vots dels 700.000 votants independentistes que es van abstenir. Per una altra banda, també ha assumit que no van diferenciar-se a temps de Junts. Tampoc creu que l’expresident Mas hagués d’haver entrat amb més contundència dins la campanya a favor del PDeCAT com sí ha expressat la candidata Àngels Chacón: “El president Mas no es mereixia enfangar-se, em de respectar la seva decisió malgrat que electoralment no ens ha beneficiat”.

Ferran Bel segueix descartant qualsevol entesa amb Junts. Diu que els de Puigdemont no ho volen i que la seva indeficinió ideològica ho allunya més. Tot i això, no descarta pactes de no-agressió en l’àmbit municipal i un acostament si l’ànima convergent de Junts tingués més força. “Junts no vol cap acord amb el PDeCAT. Però si la part de Junts que em consta que volien un acord i que ha quedat més arraconada tingués una altra posició interna, seria més fàcil”, ha afegit Ferran Bel. El Partit Demòcrata celebrarà els pròxims 15 i 16 de maig el seu Congrés, on Bel deixarà el càrrec de secretari d’organització i on, previsiblement, l’exconsellera Àngels Chacón agafarà les regnes del partit durant la seva travessa pel desert.

 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.