Aquest dimarts es van efectuar els treballs de trasllat de la coetera de Rafel de Miro, la qual estava en una situació de deterioració des de l’any 2012 i corria el perill d’enderrocar-se a causa de la seva inclinació. Amb l’actuació que s’està duent a terme per part de l’Ajuntament de Deltebre, la coetera s’ha traslladat al Parc Fluvial del Delta i, des d’allà, es restaurarà per tal de patrimonialitzar i posar en valor un element històric del municipi.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “aquesta és una d’aquelles actuacions que posen en valor la nostra història i el nostre patrimoni, que ajuden a reconèixer tota la feina feta pels nostres avantpassats, però que també ens ajuden a projectar el Deltebre del futur”. En aquest sentit, Soler ha destacat que “al nou emplaçament de la coetera, al Parc Fluvial del Delta, la ciutadania i les persones podran interpretar la nostra història amb un plafó que detallarà el funcionament i importància d’aquestes construccions”.

Cal destacar que les coeteres es van construir a finals dels anys 50 i se’n va fer ús fins l’any 1984. La seva finalitat era la d’emmagatzemar coets que detonaven per reduir la calamarsa i transformar-la en pluja. L’actuació que s’està duent a terme té un cost econòmic del voltant dels 20.000€ i està sufragada per l’Ajuntament de Deltebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.