El Delta de l’Ebre perd exemplars d’aus a causa de l’assecament dels arrossars per combatre el cargol poma. El Parc Natural del Delta l’Ebre ha registrat enguany poc més de 176 mil aus aquàtiques hivernals, 57 mil menys que l’any anterior. Les ONG ecologistes reclamen una millor dels regadius i que es recuperi la inundació hivernal.

El descens no afecta a altres aus que no habiten els arrossars, com el flamenc. Però on sí habiten és a la Punta de la Banya, un altre espai del Delta de l’Ebre amenaçat pel canvi climàtic. Des de les Salines de la Trinitat, els experts han alertat de la fragilitat d’aquest ecosistema únic a la Mediterrània.

Avui només s’han registrat dos nous positius per coronavirus a les Terres de l’Ebre, tot i així el govern ha optat per afluixar molt poc les mesures. Aquestes, es limiten als centres educatius i comercials, i és per aquest motiu que entitats reclamen que les quatre comarques es considerin com una de sola davant les restriccions.

Rasquera no està d’acord en què la Ponència Ambiental descartés la instal·lació d’una planta fotovoltaica al seu poble. El consistori, que va treballar per la instauració del parc solar, presentarà ara un contenciós administratiu contra aquest òrgan del Departament de Territori i Sostenibilitat.

L’oli Montsagre d’Alanterres d’Horta de Sant Joan guanya per tercer any consecutiu el Concurs al Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre. Enguany, aquest acte cultural (molt consolidat al territori) serà en format virutal.

I avui coneixem quina va ser la pandèmia del segle 20: el paludisme, més conegut com la malaria. Una exposició itinerant recupera el testimoni de com es va lluitar per erradicar aquesta malaltia.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.