Tot i la pandèmia i la impossibilitat de viatjar, l’Institut La Sénia s’ha mantingut al projecte Erasmus+. El centre de secundària senienc està treballant la promoció, a través de la tecnologia, del Patrimoni Europeu amb centres de Portugal, Croàcia, Grècia, Xipre i Polònia.

A més, ho fa des del vessant tecnològic amb STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics), un nou model d’innovació pedagògica i metodològica que vol donar als nois i noies l’oportunitat d’identificar problemes reals, per trobar solucions realistes i acompanyar i conduir el seu propi procés d’aprenentatge. Aquest nou model utilitza paràmetres com la creativitat, el foment de la curiositat, l’anàlisi personalitzada, l’intercanvi d’idees, el treball en equip i el mètode d’assaig-error, i es basa en connexions amb el món real, projectes rigorosos com a eix central del currículum, el treball cooperatiu, el protagonisme de l’alumnat i la verificació dels resultats i visió crítica.

Erasmus+ és el programa de la Unió Europea per a l’educació, la formació, la joventut i l’esport a Europa. Al període 2014-2020 ha ofert a més de 4 milions d’usuaris l’oportunitat d’estudiar, formar-se i gaudir d’experiències d’estudi i treball a altres països del programa. Per al període 2021-2027 s’espera un increment del pressupost i oportunitats per a infants, joves i adults. La nova proposta està pendent d’acord i publicació.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.