El canvi climàtic ja és una realitat i tindrà afectacions directes sobre l’agricultura de les Terres de l’Ebre. Es calcula que la producció podría baixar prop d’un vint per cent, per això els experts recomanen adaptar-se abans no sigui massa tard. El canvi del tipus de cultius o la utilització de noves tecnologies són alguns dels plantejaments amb els que treballen els científics.

I és que des de l’Observatori de l’Ebre constaten que el canvi climàtic ja ha arribat. Han observat que l’any passat va ser el segon any més càlid des d’inicis de segle vint, i que la calor d’aquest mes de gener ha estat de rècord. El nou escenari ens portarà a un clima més àrid, amb pluges curtes i intenses i llargues sequeres.

Nova topada entre l’Ajuntament de Tortosa i el Departament de Justícia pel monument franquista. El consistori va atorgar ahir la llicència d’obres just després que el departament resolgués les al·legacions al projecte. Tot i així, la consellera, Ester Capella, va enviar una carta a l’alcaldessa on l’acusava de sabotejar la retirada del monument. Roigé s’ha mostrat indignada per l’actitud de Capella.

Les persones de més de cinquanta-cinc anys que són ‘personal essencial’ no es poden vacunar perquè Sanitat aconsella que no es posin la vacuna AstraZeneca. Parlarem amb professors per saber si això els preocupa o no.

L’Ajuntament de Tortosa anuncía noves obres a la via pública, concretament al Barri de Ferreries per al segon trimestre d’aquest 2021. Les actuacions ja s’han començat amb la millorar de les voreres del carrer Alfara de Carles.

I avui, a l’espai de cultura, ens autoexplorarem a través de l’art. Els mostrarem un tastet de les creacions de Josep Piñol i Greta Díaz, que podran visitar al Centre d’Art ‘Lo Pati’ d’Amposta fins el 25 d’abril.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.