Abans que tot agrair a Ebredigital.cat l’oportunitat que ens ha donat de poder expressar públicament les nostres visions i experiències.

Fa sis anys que vaig entrar al món de la política. Un món diferent, nou i desconegut per a mi i segurament per a moltes de les servidores públiques que avui ens dediquem a la política. Un món que semblava més dedicat als homes i on a poc a poc ens hem anat posicionant sent capaces d’assolir tot el que ens proposem. Dones emprenedores, fortes, valentes, decidides a canviar el món perquè els nostres fills/es i nets/es puguin gaudir d’un futur millor.

És la nostra obligació com a dones polítiques fer pedagogia i treballar per la igualtat social i cultural, perquè les dones siguem reconegudes en igualtat de condicions. I, sobretot, per fer un homenatge a totes aquelles dones d’abans, que treballaven al camp, a casa i educaven als seus fills/es sense esperar res a canvi.

Les dones hem hagut de treballar molt i molt dur per aconseguir arribar a ser valorades i escoltades i aconseguir un canvi de mentalitat de la societat… Avui, com a mare, és el meu deure educar al meu fill perquè convisqui en aquesta societat diversa, normalitzi la igualtat, respecti i valori, escolti i també sigui escoltat.

Hem viscut un any 2020 difícil. La situació sanitària ens ha portat i ens porta a extrems de preocupació i de molta incertesa. L’economia està sent un dels sectors més castigats a causa d’aquesta pandèmia. Els comerços, autònoms i la gent treballadora han patit i estan patint directament els efectes econòmics per poder tirar endavant les seves famílies.

També, les dones víctimes de violència de gènere que durant el confinament han hagut de conviure amb els seus agressors, amb la dificultat de no poder trobar el suport de professionals i altres recursos.

La meva preocupació també és que en aquesta societat en la qual avui vivim siguem responsables totes, que ens sentim orgulloses i ens valorem per tot el que hem aconseguit i per tot el que ens queda per fer; que, com a dones, donem exemple i siguem honestes, i no perdem tot el que amb tant esforç hem aconseguit. Presumim de ser dones capaces d’arribar on sigui i sempre amb la força i constància que ens caracteritza.

Mirem i valorem el passat (d’on venim), present (on som) i sobretot mirem cap al futur (on volem arribar), en clau de dona, començant per les nostres llars i fent un repàs de les nostres vides per decidir quin camí volem seguir forjant i millorant.

Continuem apostant per un món millor, un món de totes, siguem polítiques, mestres, advocades, mestresses de casa… només unides ho aconseguirem.