Descontent d’un grup de veïns de Santa Barbara per la possible construcció d’una planta de compostatge de gallinassa al seu municipi. Els contraris al projecte s’han agrupat en plataforma veïnal i han recollit més de dues-centes firmes per aturar l’obra.

Els planers i les planeres consideren que la planta provocarà males olors. L’Ajuntament del municipi ja ha anunciat que convocarà una consulta popular per decidir si finalment s’instal·la al poble o no.

Joan Alginet, president del COPATE, ha volgut reafirmar-se en les seves declaracions sobre la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre. Després de la resposta de l’organisme a les seves acusacions, Alginet continua defensant que la CHE dificulta el tractament de mosca negra sobre el riu.

‘Més Ràpita’ rebutja les vinculacions amb l’extrema-dreta que s’han atribuït al partit fundador de la coalició ‘Som Terres de l’Ebre’, amb qui es van presentar a les eleccions catalanes. Diuen que no volen saber res més de ‘Som Amposta’ i que buscaran formar un nou partit ebrenc independent.

Campredó ha volgut commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna en una xerrada cultural sobre els idiomes que es parlen a Suïssa. Amanda Gavilanes, qui té orígens campredonencs, ha estat una de les protagonistes pel seu càrrec de diputada al Parlament del Cantó de Ginebra.

I avui, a l’espai de la cultura, el nou llibre de Daniel Arasa: ‘La repressió Franquista a Tortosa i el Delta de l’Ebre’. Un recull d’històries dels ebrencs que van patir la persecució ideològica de la dictadura, en alguns casos, fins i tot, pagant-ho amb la seva pròpia vida.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.