l sorteig solidari per La Marató de TV3 és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament d’Alcanar que ha recollit fons per a La Marató i, alhora, ha incentivat el consum als comerços locals i a la restauració durant les festes de Nadal. Només del sorteig, que es va fer en directe per Alcanar Ràdio, s’han recollit 1.016 euros, repartits en 31 lots de regals i experiències gastronòmiques, mentre que de les guardioles solidaries 76,95 euros.

Les entitats i associacions participants del municipi van fer un donatiu a la campanya a través de la compra d’un obsequi a un comerç local o van aportar un producte propi. Paral·lelament, l’Ajuntament va adquirir experiències gastronòmiques a diferents restaurants del municipi, amb la col·laboració del Col·lectiu Gastronòmic d’Alcanar i les Cases, que també es van sortejar entre els participants. La ciutadania, per a participar en el sorteig, només havia de comprar “butlletes de la Marató” al preu d’un euro.

Nou sorteig per als premis no recollits

Els 13 premis que no es van arreplegar s’han tornat a sortejar de nou. Ara els productes dels establiments es poden recollir al mateix establiment, i les experiències gastronòmiques i els productes d’entitats a l’Ajuntament. Per tal de recollir el premi s’haurà de facilitar la butlleta guanyadora. És important guardar les butlletes no premiades perquè si algun premi no es recull  abans del 15 de març es tornarà a sortejar. Els números guanyadors i lots són els següents:

336: Unes sabatilles de futbol sala de Calçats Miguel, gentilesa del CIPTE  i un calendari, gentilesa de la Societat de Caçadors Mas de Mulet. 277: Uns calcetins Levi’s de la botiga Tweens, gentilesa de la Gimnàstica Rítmica d’Alcanar; una pilota de futbol d’Esports Olga, gentilesa del Femení Alcanar Club de futbol i una mascareta, gentilesa de la Societat de Caçadors Mas de Mulet. 913: Targeta de regal de 50€ de Monmenut, gentilesa d’AMEIBA i un paraigües, gentilesa de l’Agrupació Excursionista d’Alcanar. 956: Bossa, pashmina i guants de l’Estudi Taller À, gentilesa de l’Associació de Mestresses de casa i un dvd de la pel•lícula Ovella negra, gentilesa de l’Associació de Cineastes Canareus. 285: Un paraigües, una cartera i un mocador d’Estrellla de Mar de les Cases, gentilesa de l’AMPA de l’Escola Marjal i  un dvd de la pel•lícula Entre bessons, gentilesa de l’Associació de cineastes canareus.

Pel que fa a les jornades gastronòmiques, s’han de recollir als següents establiments: 812: restaurant lo Pouet de les Cases; 689: restaurant el Faro Casa Gemma de les Cases; 143: restaurant Casa Lupe de les Cases; 1215: restaurant Serramar d’Alcanar Platja; 618: restaurant el Naùtic de les Cases; 1217: restaurant la Mar de les Cases; 253: restaurant lo Taulell de Maria José de les Cases; 551: Espai Gastronòmic- pescateria Magda de les Cases.

Per la seua banda, l’Escola de Música d’Alcanar ha donat 100 euros per a La Marató de TV3, a través d’una iniciativa que convidava l’alumnat i el professorat a fer un vídeo de 50 segons com a màxim d’una peça musical i penjar-lo a les xarxes socials, mentre que la Banda Municipal de Música d’Alcanar ha donat 280 euros i l’Agrupació Musical Canareva 70 euros. En total, Alcanar aportarà 1.542,95 euros a la Marató de Tv3.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.