Un centenar de persones s’han concentrat aquest diumenge a Tortosa per protestar contra les actuacions policials que s’han produït al país després de l’empresonament de Pablo Hasél. La protesta, que va començar davant la comissaria dels Mossos d’Esquadra, va acabar en manifestació davant la caserna de la Guàrdia Civil

Una altra reivindicació política que s’ha viscut al territori aquest cap de setmana ha tingut el pont d’Amposta com a protagonista. Allí, Òmnium Cultural va penjar dissabte una pancarta gegant per reclamar la llei d’amnistia i fer costat als ebrencs i les ebrenques cridats a declarar pels fet de l’1 d’octubre.

Jordi Jordan reclama un lobby entre els cinc diputats ebrencs al Parlament. El d’En Comú Podem ho ha explicat al programa l’ ‘Ebre al Dia’ d’aquesta casa. Creu que així serà més fàcil defensar els interessos de les quatre comarques dins la cambra catalana independentment dels partits polítics.

Pagesos i agricultors del Segrià i les Garrigues tallen la carretera C-12 en el seu pas per Flix per reclamar al govern les ajudes promeses després del temporal Filomena. Diuen estar indignats amb l’administració i pretenen continuar amb accions reivindicatives.

El Polígon Industrial Baix Ebre renova tot l’enllumenat del complex, que passarà a funcionar amb tecnologia LED. Una inversió que ha costat al consistori més de 100MIL euros. Meritxell Roigé confirma que la següent actuació es durà a terme a Vorapark.

Amposta canvia el reglament de subministrament d’aigua potable. Un nou document més modernitzat permetrà regular aspectes com les lectures estimades o l’arribada d’aigua en finques rústiques.

I avui, en l’apartat de cultura, la capitalitat de Tortosa en un any on es preveu que la ciutat sigui l’epicentre cultural de Catalunya. L’acte innaugural de divendres va ser tot un homenatge a les arrels i els grans noms ebrencs, però també va deixar pas a noves promeses i estils.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.