Prop d’un centenar de persones es van concentrar ahir al vespre davant la comissaria de Mossos d’Esquadra a Tortosa. Ho van fer per protestar contra les actuacions de la policia durant els aldarulls posteriors a les manifestacions que s’han produït arreu del país després de l’empresonament del raper Pablo Hasél. La protesta es va convertir en una manifestació espontània pels carrers de Tortosa que va acabar davant la caserna de la Guàrdia Civil.

La manifestació es va convocar a través de les xarxes socaials de forma anònima i sense autorització oficial. El motiu de la protesta era denunciar les actuacions policials dels darrers dies durant les protestes per l’alliberament de Pablo Hasél.

Després de concentrar-se davant de la comissaria van rodejar-la, entre retrets a la policia. Un cop acabada la volta, la protesta es va convertir en una manifestació improvisada pels carrers de Tortosa. Igual que el dimarts passat, la policia va haver de tallar el trànsit a mesura que els manifestants s’obrien camí per l’Avinguda Generalitat. La marxa va seguir per l’Avinguda Generalitat fins al Pont de l’Estat, on es van aturar cantar l’Himne dels Segadors davant del Monument Franquista.

La protesta contra els cossos policials va seguir al davant de la caserna de la Guàrdia Civil i des d’allí, els manifestants van desfer el seu camí, desviant-se breument per la Plaça Alfons XII, fins arribar al punt d’inici, a la comissaria de Mossos. Durant l’hora que va durar tot plegat no es va produir cap incident i no es va identificar a cap manifestant per part de la policia.

 

Periodista.