El GRAP (Grup de Recerca en Arqueologia Protohistòrica) ha denuciat a través de les seues xarxes socials que uns lladres han entrat a robar i a malmetre al jaciment arqueològic Ferradura – Els Castellets d’Ulldecona. Els fets s’han donat a conèixer este dillns a través de Twitter, on els arqueòlegs han carregat contra els lladres: “Ha demostrat ser un covard i no tenir escrúpols i que considera que la resta dels seus conciutadans i conciutadanes són una merda que no mereixen cap mena de respecte, ha decidit que podia agafar una valuosíssima pàgina de la nostra història comuna, un bé comú, propietat de tots i totes, que s’havia preservat miraculosament fins als nostres dies al llarg de 2600 llargs i complicats anys,i cremar-la en tan sols cinc minuts, simplement pel seu propi gaudi puntual,fent-la desaparèixer per sempre més”. El GRAP assegura que han fet una denúncia al Mossos d’Esquadra.

L’assentament de la Ferradura – els Castellets d’Ulldecona és un petit assentament de format allargat i situat en alçada, aixecat a l’extrem septentrional d’un sortint del sector meridional de la Serra del Montsià. El jaciment se va conèixer l’any 1972, quan va ser objecte d’una campanya d’excavació endegada per la Universitat de Barcelona.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.