Els partits polítics asseguren que donaran prioritat als actes telemàtics en una campanya electoral que s’iniciarà en poc més de 24 hores. Demanen als simpatitzants no desplaçar-se als actes de campanya presencials a causa de la greu situació epidemiològica, generalitzada a tot el país.

Això després d’un polèmic anunci del Govern: la Generalitat permetrà a tots els ciutadans saltar-se el confinament municipal per a poder assistir als mítings. És una de les excepcions del Procicat, que defensa que la participació política és un dret fonamental. La notícia ha generat, majoritàriament, indignació i ha obligat a rectificar als partits.

Els partits polítics ja presenten les seves candidatures per aquestes eleccions del 14 de febrer. Esquerra, Junts i el PDeCAT témen que s’imposi un govern liderat per Salvador Illa, mentre que els socialistes defensen el seu líder de les crítiques. Mentrestant, En Comú Podem assegura que treballarà per construir un nou hospital a Tortosa.

La Conselleria d’Agricultura anuncia ajudes per combatre l’impacte de la borrasca Filomena sobre les oliveres de la Terra Alta. Seran subvencions econòmiques i negociacions amb la companyia d’assegurances del sector de l’oli, que a hores d’ara és ineficaç.

El canal Xerta-Sénia serà una realitat, per fi, l’any 2023. Es preveu que, en aquesta data, l’aigua ja arribi als camps del Montsià. De moment, el Departament d’Agricultura ja ha confirmat que enguany es licitaran les obres del primer tram Xerta-Aldover.

Esquerra Republicana a Tortosa proposa eliminar els noms de places i jardins que fan referència a la corona espanyola, entre ells, el de plaça Espanya per ‘plaça de l’Ajuntament’. Per la resta, la idea, és que el canvi derivi a noves nomenclatures en femení.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.