Segon semestre de l’any 2021. Aquesta és la data en que l’Estat preveu iniciar les primeres actuacions sobre el Delta de l’Ebre. El govern espanyol té gairebé enllestida la seva estratègia per combatre la regressió a l’espera d’incloure les aportacions de la Taula de Consens i la Generalitat.

Així ho ha confirmat el subdelegat del Govern Espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, qui ha defensat un dels punts més polèmics plantejats per Madrid. I és que el Ministeri per a la Transició Ecològica considera imprescindible endarrerir 500 metres la línia maritimo-terrestre per generar defenses naturals contra futures llevantades.

Baixa la mitjana d’edat dels pacients ingressats a l’UCI de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa per coronavirus. Segons Salut, aquesta és ara de 65 anys. És una de les dades que ha donat el Delegat del Govern, Xavier Pallarès, qui també ha confirmat que, durant la campanya electoral, es podrà trencar el confinament municipal per assistir als mítings.

Els cribratges ja han finalitzat als centres educatius del territori. Les PCR d’autmostra han detectat una vintena de positius dins els centres de les Terres de l’Ebre. Unes xifres provisionals, ja que les definitives es donaran a conèixer la setmana vinent, quan arribin els últims resultats de les proves dutes a terme aquesta setmana.

Els propietaris dels habitatges del nucli antic de Tortosa poden demanar novament ajudes per rehabilitar els seus immobles. L’Ajuntament de Tortosa ha tornat a obrir convocatòria, aquest cop valorada amb 60MIL euros.

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Montsià reforça les seves prestacions obrint consultes per via telefònica, correu o Whatsapp. S’atendran temàtiques de caràcter psicològic i jurídic. Tot i així es continuarà oferint atenció presencial per aquelles qui ho necessitin.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.