Les Terres de l’Ebre continuen encapçalant les pitjors xifres epidemiològiques de tot Catalunya. En l’última setmana el territori ha registrat el 10% del total de contagis des de l’inici de la pandèmia. Davant d’aquest escenari, diferents municipis del Baix Ebre i el Montsià han optat per aplicar restriccions complementàries a les de la Generalitat. La Ràpita, l’Aldea, Paüls o Campredó han tancat diferents equipaments municipals.

Entre les restriccions destaca també l’ajornament dels actes inaugurals de ‘Tortosa Capital de la Cultura Catalana’. S’ha suspès el concert de Buhos previst aquest divendres i les fires Expoebre i Festast. En els últims set dies la ciutat ha registrat 228 nous casos de Covid-19.

L’hostaleria catalana planteja realitzar test d’automostra als bars i restaurants com una alternativa al tancament. El sector ha fet arribar la proposta al govern justificant que les proves també permetrien detectar possibles assimptomàtics.

La cap de llista de la CUP per Tarragona culpa al PSC i als socis de govern de la negativa a ajornar les eleccions. Si aquestes se celebren finalment el 14 de febrer, els exigeix que garanteixin al màxim la seguretat dels votants. Laia Estrada alerta també de les conseqüències d’una baixa participació a les urnes.

L’Associació Sediments afirma que Endesa mai ha pagat a l’Estat el cànon social per l’energia produïda als embassaments del país. Alerta que, amb aquests diners, es podrien desencallar els fangs per salvar el Delta de l’Ebre. Ara, reclamen a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre els contractes d’explotació de les elèctriques.

La periodista Tate Cabré ens porta l’apunt cultural d’aquest informatiu. Avui coneixem el seu nou llibre: ‘Avui per mi, demà per tu’. Una obra que descobreix la Demarcació de Tarragona a través del patrimoni artítistic dels seus cementiris.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.