El sector productiu del territori reclama al Govern de l’Estat que Catalunya sigui considerada ‘zona catastròfica’ després del pas de la borrasca Filomena. Centren l’atenció en comarques com la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, on l’afectació en els conreus d’olivera és d’un 90% en algunes finques.

Això després que el Consell de Ministres hagi optat per declarar amb aquesta condició fins a vuit comunitats autònomes, però no a Catalunya. Això suposarà que no es podran beneficiar de les ajudes estatals per reparar els danys ocasionats pel temporal.

Un any després de la llevantada del Glòria, Alcanar pateix conseqüències similars però amb la borrasca Filomena. Les onades van engolir la costa i, per sorpresa, ha aparegut sorra en llocs on abans no hi havia platja. L’alcalde del municipi assegura que encara no han rebut cap subvenció pels danys, valorats en un milió i mig d’euros.

Un de cada quatre contagis per Covid-19 a les Terres de l’Ebre s’ha produït durant aquest mes de gener. De de l’inici d’any s’han confirmat al territori 2.070 casos dels 8.222 totals. Davant de l’avanç imparable de la pandèmia, els polítics demanen precaució als convilatans, un exemple n’és el municipi de La Ràpita.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, assegura haver rebut pressions de l’estat per incloure al Pla Urbanístic el retrocés dels 500 metres de costa. Soler ho ha explicat en plenari, i ha deixat clar que no acceptarà el que considera ‘una derrota pel Delta’,

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.