Salut alerta que l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa està a punt de col·lapsar. El centre comença a ampliar llits per rebre a pacients; dels 26 inicials als 32. Ara mateix són 27 els pacients ingressats, 18 amb coronavirus. Afirmen que si s’arriba a la capacitat màxima, s’haurà de prescindir d’altres serveis.

En una reunió d’urgència entre el Govern i els ens locals, el delegat Xavier Pallàres va demanar als alcades que instéssin a la població a no sortir de casa. Un missatge en el que s’ha insistit des del Consell Comarcal del Montsià. Ara mateix les Terres de l’Ebre atravessen el pitjor moment de la pandèmia, amb la incidència acumulada més alta de Catalunya: 903 casos positius per cada 100 mil habitants.

Els set ajuntaments del Delta de l’Ebre emprendran accions legals contra el govern de Madrid i la Generalitat per la seva inacció en la regressió del Delta. Ho han aprovat en plens simultànis aquest dijous coincidint amb el primer aniversari del Glòria. Juntament amb la Taula de Consens, ho denunciaran a la Unió Europea.

La Terra Alta passa a l’acció i denunciarà al Departament de Territori i Sostenibilitat. El motiu: que el Govern de la Generalitat no publica els informes dels nous parcs eòlics projectats sobre el territori. D’aquesta manera no hi poden fer objeccions, i aquests poden tirar endavant sense l’aprovació del veïns.

Tortosa traslladarà la font de la Plaça de l’Ajuntament al parc municipal Teodor González. El desmantellament es durà a terme en els pròxims dies, mentre que les reformes dels carrers adjacents a la plaça ja són ben visibles.

Lo Caspolino serà una realitat l’any vinent. Després de mesos de pròrrogues, Móra La Nova tindrà el seu propi tren turístic, el segon de tot l’estat espanyol després del Tren dels Llacs de Lleida.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.