La Taula del Consens eleva el to de les seves queixes contra la inacció pública al Delta de l’Ebre. Quan fa un any que el temporal Glòria va arrasar un dels espais naturals més importants d’Europa, es constata que les administracions no fan suficient per preservar-lo dels efectes devastadors del canvi climàtic.

Els representants dels ajuntaments i els regants del Delta han mostrat la seva unitat entorn els plantejaments de la Taula de Consens ara que s’obre la possibilitat de negociar les principals actuacions amb el govern estatal. És per això que estan disposats tant a mobilitzar-se al carrer, com a acudir a Brussel·les.

El temporal va deixar més de 2MIL hectàrees d’arrossars sota l’aigua salada i pèrdues d’un 20% de la collita. Un any després, els pagesos veuen el futur del sector amb preocupació davant de l’avanç imparable del nivell del mar.

Un centenar de treballadors del sector de l’estètica s’han concentrat avui davant l’edifici de les Delegacions del Govern per reclamar que l’IVA dels serveis que ofereixen torni a rebaixar-se fins al 10%. La protesta, d’àmbit nacional, s’ha celebrat també en una vuitantena de ciutats més.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, defineix de ‘greu’ la situació epidemiològica a la ciutat amb prop de 200 positius des de l’11 de gener, 85 en l’últim cap de setmana. A Paüls, en canvi, ja no es registren nous contagis.

L’AMPA de l’Institut 3 d’Abril de Móra la Nova i l’Ajuntament del municipi seran els encarregats de dissenyar un nou institut. Els alumnes també han aportat propostes d’un centre que es construirà prop del Poligon Aubals.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.