Avui fa un any que el temporal Glòria va irrompre de ple al Delta de l’Ebre. La històrica tempesta va deixar camps d’arròs inundats, platges esborrades i nombroses destrosses terra endins. La llevantada va mostrar al món la fragilitat del Delta, marcant un abans i un després a casa nostra. Un any després, ben poc s’ha fet per revertir la imparable regressió deltaica.

Un any que ha servit només per avançar en què s’ha de fer. La delegada del govern espanyol a Catalunya ha anunciat que l’estratègia de l’Estat per mitigar la regressió es posarà en marxa el 2022. Teresa Cunillera ha anunciat que el govern central incorporarà algunes de les propostes de la Taula de Consens. L’alcalde de Deltebre, però, posa la línia roja en el retrocés de la línia de costa i anuncia mobilitzacions si finalment s’incorpora aquest plantejament.

La residència L’Onada de La Ràpita ha detectat un brot actiu de coronavirus dins les instal·lacions. Els afectats són dotze usuaris i dos treballadors del centre. Les Terres de l’Ebre registren 3 morts en les últimes 24 hores i acumulen ja gairebé 8MIL contagis.

El regidor de SOM Amposta, German Ciscár, eleva el to al plenari dient-li a l’alcalde, Adam Tomàs, ‘que vagi amb compte que no tingui un accident’. Tomàs l’havia convidat a acompanyar-lo als jutjats a denunciar les suposades contractacions irregulars que assenyala Ciscár.

Naix el ‘Zink Tank’ de les Terres de l’Ebre per aportar una nou discurs de territori que permeti aprofitar les oportunitats de la transició ecològica i digital. El col·lectiu, format per professionals de diferents sectors, espera poder influir en l’agenda política del territori.

El portal web ‘ebredigital.cat’ innaugura un espai dedicat exclusivament a les dones ebrenques que es dediquen a la política. Allí, regidores i alcaldesses compartiran les seves experiències a través d’articles d’opinió que escriuen diàriament.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.