El govern de la Generalitat anuncia que retirarà el monument franquista de Tortosa en els proxims mesos. La consellera de Justicia i el vicepresident del Govern han anunciat el projecte per desmuntar, tros a tros, el monolit inaugurat per Franco l’any 1966.

Es preveu que una grua gegant ajudi a treure les peces del monument que s’hauran tallat amb la tecnica del oxitall. El govern espera ara que l’Estat no posi traves al projecte. L’alcladessa de Tortosa reclama respecte pels veïns que van votar a favor de mantenir el monument l’any 2016.

La taula de consens del delta i el govern català rebutgen frontalment la proposta del Ministeri de Transició ecològica per combatre la regressió del delta. Diuen que no recull les peticions del territori i no inclou accions com la construccio del cami de guarda.

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta obre les portes de les UCI per mostrar la crudesa de la lluita contra la covid 19 i consciear a la població. Aquest divendres divendres quatre noves morts i 37 nous positius.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.