El president de la Federació de l’Ebre d’ERC, Alfons Montserrat, considera que l’estratègia del Pla de protecció del delta de l’Ebre que ha fer públic el Ministeri de Transició Ecològica “comporta deixar morir el Delta”. El dirigent republicà s’ha mostrat crític amb la voluntat del ministeri de renunciar a actuar per mantenir la morfologia actual del Delta. “El que caldria seria activar tot un seguit de mesures per intentar conservar la morfología i estructura actual del Delta i intentar no recular més del que ja ho hem fet”, ha manifestat

Montserrat adverteix que “no es pot actuar d’esquena al territori i no tenir en compte totes les propostes consensuades al Pla Delta. De fet, la proposta del ministeri contradiu algunes de les seves premisses més importants, oblida actuacions importants, i preveu una dotació econòmica insuficient per portar-la a terme”.

Montserrat ha considerat “inadmissible” que el document no incorpori projectes consensuats i començats, com és el Camí de Guarda de la badia dels Alfacs, que està pendent de finalitzar-se “per la inoperància del Ministeri, i que ha estat reclamat de manera insistent des del Delta”. “Tampoc és de rebut que el Ministeri només destini 3,9 milions d’euros per fer les actuacions de protecció del Delta quan disposen de 17.000 milions del fons Europeu del Pla de recuperació, transformació i resiliència que té per objectiu la protecció i conservació dels espais litorals. És una oportunitat única, perquè hi ha els projectes i també els diners per fer totes aquelles actuacions de protecció del Delta que durant dècades l’Estat no ha fet”, ha explicat.

Montserrat ha anunciat que Esquerra presentara una moció als ajuntaments reclamant al govern espanyol la realització de les obres del Pla Delta, i que incorpori a la seva estratègia les propostes fetes des del territori i les administracions catalanes, i a més que destini els fons europeus per portar-les a termes sense demora.

El president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra ha recordat que, a proposta d’Esquerra, el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat una moció que instava al govern espanyol a portar a terme diferents mesures per assegurar la supervivència del delta de l’Ebre, entre les quals que s’actués de manera consensuada amb els diferents agents del territori. “Constatem que el Ministeri no ha tingut en compte ni al Parlament, ni a la Generalitat, ni a la gent del Delta; demanem que rectifiqui la seva actitud, i que PSOE i Comuns siguin coherents amb allò que han votat al Parlament”, ha remarcat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.