El lingüista tortosí Joan S. Beltran Cavaller ha mort a l’edat de 87 anys. Amb una àmplia experiència com a professor i coordinador de cursos de català i de reciclatge a les Terres de l’Ebre, Beltran va ser autor de textos fonamentals per a l’aprenentatge del model formal tortosí de la llengua catalana. Els més reeixits han estat, d’una banda, L’estàndard occidental. Una proposta sobre l’estàndard català a les terres del darrer tram de l’Ebre (1986) i, de l’altra, els dos volums elaborats en coautoria amb Josep Panisello, Cruïlla. Curs de llengua (2002) i Aïnes. Exercicis de llengua i claus de correcció (2002). Amb Vocabulari de cruïlla (Onada edicions, 2010), l’autor va culminar una trajectòria d’autèntica excel·lència al servei del coneixement i la difusió de la llengua catalana. El 2016 va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Vídeo emès el 2016 a Canal Terres de l’Ebre amb motiu de la concessió de la Creu de Sant Jordi.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el regidor de Cultura, Enric Roig, han lamentat, via Twitter, la mort de l’escriptor tortosí.

 

 

 

 

 

 

 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.