Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Gandesa han detingut aquest dilluns, 12 d’octubre, tres homes de 39, 42 i 44 anys, de nacionalitat marroquina, veïns de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a l’interior d’una empresa.

Els fets van tenir lloc el mateix dilluns al voltant de les 04.30 hores. Una patrulla, que realitzava un control preventiu a la carretera N-420, va observar com passava, direcció la localitat de Gandesa, un furgoneta amb la suspensió molt baixa, segurament per un excés de càrrega. Els agents van aturar-la i van veure que a l’interior hi havia tres homes i la part posterior carregada de ferralla, com ara cablejat elèctric, xapes i aixeteria entre d’altres.

Els ocupants de la furgoneta van donar respostes contradictòries sobre la procedència del material i no tenien cap factura de la compra ni tampoc van poder donar informació sobre els venedors. Tanmateix, els individus anaven vestits amb roba fosca, gorra i portaven la cara i la roba bruta de terra.

Davant d’això, els agents van fer comprovacions en una empresa de recuperació del municipi i van descobrir que, a la part posterior, algú havia col·locat un pneumàtic de camió i dos palets per poder escalar la tanca. Llavors, es va contactar amb els propietaris de l’empresa i van reconèixer sense dubte els objectes intervinguts per la patrulla als ocupants de la furgoneta.

Cal destacar que en l’escorcoll dels tres homes i la furgoneta els Mossos van trobar també una radial, un mall, lots i un caixa d’eines. Els Mossos van retornar el material intervingut als seus propietaris.

Els detinguts, dos dels quals tenen diversos antecedents policials per delictes contra el patrimoni, van quedar en llibertat després de declarar a comissaria i se’ls va citar per a presentar-se al jutjat de Gandesa.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.