En homenatge als orígens rapitencs, el grafiter Roc Blackblock ha pintat dos murals que visibilitzen el paper de les dones vinculades al món de la mar i de la pagesia. Les imatges que han servit per il·lustratr els murals corresponen a dues fotografies antigues . En elles apareixen dones de la Ràpita fent feines d’adobar xarxes i birbant lluent a un arrossar del delta. El regidor d’Identitat, Rafa Balagué, destaca que “les feines que es mostren cal reivindicar-les perquè eren pròpies de les dones i, sovint, fer-les era una obligació”.

Relacionat amb els murals, el 8 d’octubre s’obre el termini per a participar en un concurs d’Instagram. El concurs consisteix a publicar una foto amb el vestit d’Orígens als murals del barri del Xicago amb el hastag #viulosorigens2020. A banda, la Unió de Comerç Rapitenc també organitza un concurs virtual d’aparadors d’Orígens, que començarà el 6 d’octubre.

A més a més, l’Ajuntament de la Ràpita organitza un conjunt d’activitats per substituir l’edició 2020 d’Orígens, la qual ha estat suspesa a causa de la pandèmia de la covid-19. El 10 d’octubre a les 18.00h tindrà lloc, a la plaça Agustí Vizcarro, la presentació del llibre “La veu i el vers” amb un text de Miquel Reverté. L’acte comptarà amb una demostració de cant tradicional a càrrec d’Arturo Gaya i les alumnes del curs de cant tradicional. El mateix dissabte a les 20.00h, es podrà gaudir del concert “Els orígens de la música” a càrrec la banda de l’Agrupació Musical Rapitenca a l’Auditori Sixto Mir.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.