Els mitjans de comunicació estan en plena metamorfosi. Els mitjans tradicionals perden seguidors i audiències, i cada dia menys, són espais d’opinió pública. El concepte de comunicació de masses perd el sentit que s’ensenyava a les classes de periodisme. I, de forma paral∙lela, creix la influència dels mitjans digitals, i més encara el de les xarxes socials, les quals operen al marge d’una regulació professional. Unes xarxes que tenen cada cop més influència en l’opinió i la informació que rep la ciutadania, sense diferenciar entre informació i fake news. Tot plegat se’ns presenta enmig d’una crisi econòmica que debilitat econòmicament periodistes i empreses de comunicació.
És la premsa comprada, encara, un font segura per estar ben informats? Què han de fer periodistes i mitjans per mantenir la credibilitat? Estan disposats els ciutadans a pagar per tenir informació i opinió fiable? Estem comprats els periodistes pel poder? Com es pot reaccionar a aquesta situació?
Mantenir la credibilitat mantindrà el periodisme?

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.