El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha iniciat la licitació, per un import de 918.069,82 euros (IVA inclòs), i un termini d’execució de cinc mesos, de les obres de millora de la seguretat viària de la carretera C-12 al seu pas per l’EMD de Jesús.

El projecte contempla la construcció d’una nova rotonda al principal accés al municipi, que substituirà la intersecció semaforitzada existent. Aquesta nova rotonda estarà enllumenada, serà de radi exterior 25 m, amb calçada anular de 8,00 m d’ample i vorals de 1,50 m.

Els treballs a fer també inclouenla millora de la cruïlla existent d’accés al camí dels Masets de Pinyol, que consistirà en la construcció de noves cunyes d’acceleració i desacceleració en aquest punt i la construcció d’un camí paral·lel a la carretera C-12, entre la rotonda situada al PK 21+200 i l’accés esmentat situat al 21+900. Aquest nou tram de camí permetrà canalitzar tot el trànsit local d’accés al camí de Masets de Pinyol des de l’EMD de Jesús en condicions de seguretat viària a través de la intersecció existent situada al PK 21+200 de la C-12.

A més de la licitació de l’obra també es liciten els contractes de servei per a l’assistència tècnica de control de qualitat de les obres del projecte constructiu i de coordinació de seguretat i salut i la direcció de les obres.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, impulsa així, amb aquesta licitació, el pla de millora de la funcionalitat i la seguretat de la C-12 en tota la seva longitud, des d’Amposta fins a Lleida. En aquest pla, l’actuació més rellevant és la transformació d’aquesta carretera de la xarxa bàsica, de 133 quilòmetres de longitud, en un via 2+1, que permet afavorir els avançaments amb seguretat i evitar els xocs frontals, els més greus.

Aquest programa d’actuacions inclou obres que comportaran una inversió de 60 MEUR fins al 2025, dividides en diversos trams.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.