La Diputació de Tarragona col·labora amb Generalitat de Catalunya per desplegar una xarxa de fibra òptica pròpia que arribi a tots els municipis de Catalunya. La manera més eficient i àgil de desplegar la xarxa de fibra òptica és fer-ho construint infraestructures de canalització per a instal·lacions al llarg de la xarxa de carreteres.

Les dues administracions han dissenyat la xarxa d’infraestructura per al pas d’instal·lacions al llarg de la xarxa de carreteres per arribar a tots els municipis de la demarcació. S’instal·larà una caixa de registre a l’entrada de cada municipi on arribarà la fibra, però seran els ajuntaments qui s’encarregaran de contactar amb operadors per desplegar-la per dins de la població.

La Diputació de Tarragona executarà els 326 km (amb un cost de 13 milions d’euros) d’aquesta xarxa d’infraestructura per al pas d’instal·lacions que pasa per carreteres de la xarxa local. L’ens provincial està treballant en l’elaboració d’un conveni amb la Generalitat per regular aquesta col·laboració i amb la intenció d’assumir compromisos per arribar abans del 2022 a pràcticament tots els municipis de la demarcació de Tarrgona que encara no tenen fibra. Aquest projecte en primera fase pretén fer arribar la fibra a totes les capitals de comarca aquest any.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.