El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic aprova l’allargament de la vida de la central nuclear de Vandellòs II en 10 anys més, renovant-li la renovació de l’autorització d’explotació dins el 26 d ejuliol de 2030. El passat 24 de juny el Consejo Seguridad Nuclear ja havia emès un informe favorable en aquest sentit. Vandellòs II -i també Asxcó- porten diversos anys preparant-se per operar a llarg termini més enllà de la vida de disseny original de la instal·lació i, en aquest sentit, les dues plantes es van sotmetre recentment a un nou programa d’avaluacions internacionals, realitzades per l’Organisme Internacional d’Energia Atòmica. Una notícia que sens dubte generarà reaccions en les properes hores i que avui serveix per encetar el nostre temps de les notícies a Canal TE. De la resta de l’actualitat d’aquest dilluns 27 de juliol, en fem ara mateix un primer avenç en el nostre sumari de titulars.

– La nova Planta de transferència d’envasos del polígon Catalunya Sud comença a funcionar en període de proves. Amb una inversió de més de 650.000 euros gestionarà fins a 4.000 tones anuals d’envasos.

– Els serveis de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa amplien la seva oferta amb la implantació de la tècnica del servei d’inseminació artificial conjugal davant l’augment de demandes.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.