El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat avui, per unanimitat, el manifest institucional de les Terres de l’Ebre de rebuig al transvasament de 4,99 hectòmetres cúbics d’aigua del riu Ebre a Santander. D’altra banda, el ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat les bases i la convocatòria de subvencions per a projectes d’interès cultural i manteniment del teixit associatiu 2020, amb una dotació pressupostària de 25.000 euros.

El plenari també ha aprovat, per unanimitat, la sol·licitud d’una subvenció destinada al programa Treball i Formació, Joves tutelats i ex-tutelats i una altra subvenció per la convocatòria extraordinària Covid-19 del programa Treball i Formació. En un altre ordre de coses, el ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat les bases i la convocatòria per la formació d’una borsa de treballador/a familiar, així com de tècnic/a de reactivació econòmica.

Finalment, en la sessió plenària s’ha incorporat a la corporació comarcal l’alcalde de Tivenys, Eladi Galbe (Esquerra Republicana), en substitució de Virgínia Borràs, mentre que ha renunciat al càrrec de conseller comarcal el socialista Enric Roig. Roig ha recordat que va prendre possessió el juliol del 2015 i ha destacat la seua voluntat de treballar per la comarca i la ciutadania del Baix Ebre.

La crònica política ocuparà bona part de l’Ebre Notícies en l’edició d’aquest divendres 24 de juliol. De la resta de l’actualitat de la jornada, com cada dia, en fem un primer tast en el sumari de titulars:

-L’Ajuntament de Tortosa destina 10.000 euros a subvencionar entitats, grups i particulars per promoure l’activitat cultural al municipi. L’ajuntament també aprova el manifest institucional de les Terres de l’Ebre contra el projecte de transvasament d’aigües de l’Ebre a Cantàbria.

-L’ajuntament d’Amposta destinarà un nou edifici amb 14 pisos a habitatge Públic gràcies a un conveni amb la Fundació Habitat3. Es preveu que properament es puguin incrementar en 7 pisos més arribant d’aquesta manera als 165 habitatges públics

-L’Ajuntament de l’Aldea arranja 14 camins municipals compresos en la segona fase del pla de millora dels camins rurals del seu terme. L’objectiu és tenir tots els camins arreglats a finals d’aquest mandat.

-L’edició 2020 del festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l’Ebre, Eufònic, manté les seves dates i se celebrarà del 27 al 30 d’agost. Passaran prop de 40 artistes i s’aposta pel format híbrid que combinarà accions presencials amb altres de telemàtiques

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.