Impulsen una iniciativa per projectar la zona del Maestrat i els Ports com una de les principals destinacions de natura. La manca de concreció i imprecisió dels impulsors ha despertat l’oposició de bona part de la ciutadania del nord de Castelló i Terol. A les Terres de l’Ebre, de moment, tant l’administració catalana com el Parc Natural dels Ports s’ho miren amb interès.

A finals de març es va presentar la iniciativa Maestrazgo-Ports, un projecte que, sobre el paper, persegueix promocionar el patrimoni natural i cultural del territori de frontera entre Tarragona, Castelló i Terol. Des d’aleshores, però, la iniciativa com comentàvem ha generat controversia al territori.

La polèmica va començar quan la fundació Global Nature va difondre el projecte turístic i mediambiental a través de les xarxes socials sense informar ni comptar amb el vistiplau dels alcaldes de la zona. La pressió d’estos sectors va forçar la convocatòria de reunions informatives. Els alcaldes i organitzacions mediambientals i socials demanen transparència i més detalls.

– Explicant-los les particularitats i posicionaments respecte d’aquest gran projecte obrirem el temps de l’Ebre Notícies d’avui dijous. De la resta de l’actualitat de la jornada en fem un primer avanç en el sumari de titulars.

– Es confirmen nous brots de coronavirus a Xerta i Camarles sorgits d’un focus al claustre de professors de l’Institut del Perelló. També es detecten casos positius a Tortosa, Amposta i La Ràpita. Avui dijous ha entrat en vigor l’obligatorietat d’usar la mascareta a tot Catalunya. A Tortosa l’ajuntament activa un dispositiu de detecció del virus a través de les aigües residuals.

– El procés per a la posada en marxa del nou accelerador lineal de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús s’allargarà com a mínim un any i no es podrà fer en 6 mesos com demana la plataforma ciutadana. Mentre durin aquests treballs, els pacients hauran de traslladar-se a l’Hospital de Reus.

– A punt d’enllestir-se els treballs de reparació de la barra del Trabucador. Segons que ha avançat Toni España Director del Servei Provincial de Costes es podran assolir amplades superiors als 150 metres, suficients per afrontar futurs temporals d’intensitat mitjana
TIT 5
(J) La campanya d’enguany de les excavacions arqueològiques a la celòquia del castell d’Amposta deixen al descobert la morfologia antiga del recinte. Des de l’Ajuntament asseguren que aquest espai esdevindrà un important actiu turístic del municipi.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.