Ahir dimarts el servei de vigilància epidemiològica de les Terres de l’Ebre va confirmar un brot per coronavirus a Alcanar amb el focus en una festa realitzada en una casa particular per un grup de joves. Actualment, hi ha 3 casos positius i s’està realitzant el seguiment a 34 contactes. El primer cas que va presentar símptomes va fer-ho el passat dissabte, 27 de juny. En aquest moment no hi ha cap cas hospitalitzat i els contactes es troben en aïllament pendents dels resultats de les proves PCR que se’ls han realitzat.
Segons els informes del servei de vigilància epidemiològica els factors contribuents al contagi del virus haurien estat no seguir les recomanacions bàsiques: el distanciament físic i l’ús de la mascareta. Des del la Regió Sanitària Terres de l’Ebre s’insiteix, un cop més, en el compliment de les recomanacions bàsiques per tal d’evitar la transmissió de la Covid-19.
Des de l’Ajuntament d’Alcanar l’alcalde Joan Roig ha demanat tranquil·litat a la ciutadania ja que tot fa pensar que el brot està controlat. L’alcalde insta la ciutadania a continuar fent vida normal reiterant que es faci cas de les mesures de seguretat recomanades i que només es faci cas als canals d’informació oficials.
Amb el rebrot de coronavirus que s’ha detectat a Alcanar iniciarem el temps de les notícies al Canal TE. De la resta de l’actualitat d’aquest dimecres 8 de juliol en fem un primer avanç ara mateix en el nostre sumari de titulars

La campanya forestal d’aquest estiu a les Terres de l’Ebre arrenca amb un risc d’incendi atenuat respecte els darrers anys gràcies a les pluges dels últims mesos i l’absència d’episodis forts de vent aquesta primavera. En canvi, les pluges han fet proliferar una gran massa de vegetació herbàcia que podria prendre fàcilment.

La Plataforma en Defensa de l’Ebre qualifica de molt greu la proposta de transvasament d’aigua de l’Ebre cap a Cantàbria aprovat per la CHE. Des de la Plataforma exigeixen un pronunciament clar i contundent de rebuig a les institucions i partits polítics de Catalunya

L’empresa pública Amposta Serveis Municipals ha guanyat 26.000 euros en els primers vuit mesos de funcionament. Actualment, la societat té una plantilla de 28 treballadors que s’encarreguen de la neteja de 37 edificis municipals. Durant els pròxims mesos, l’empresa municipal té previst ampliar el servei amb la neteja de nous edificis

Cancel·lada la campanya d’excavacions a la residència fortificada de Sant Jaume d’Alcanar. La crisi del coronavirus ha obligat l’Ajuntament i el Grup de Recerca en Arqueologia Protohistòrica de la Universitat de Barcelona a suspendre les excavacions que es fan tots els estius des del 1997.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.