Des d’avui i fins el proper divendres un total de 676 alumnes de les Terres de l’Ebre duran a terme les proves d’Accés a la Universitat repartits en 5 seus: l’Institut Cristòfol Despuig, el Campus Terres de l’Ebre de la URV i l’Institut Dertosa a Tortosa, el Ramon Berenguer IV d’Amposta i aquest any, s’afegeix una nova seu a Móra d’Ebre: l’Institut Julio Antonio. Són 108 alumnes més que en l’edició de l’any passat fet que representa un augment del 19% i que converteixen la convocatòria d’enguany en la més nombrosa de la història.

Els examens s’han distribuït en franges horàries per evitar al màxim les permanències innecessàries a les seus. L’ampliació d’un dia de les proves permetrà que les matèries més nombroses de la fase general, tant les comunes com les de modalitat, queden segregades i repartides en tres dies. A més, s’estableixen tres franges d’examen per dia: per a tots els estudiants les proves començaran a les 9.00, a les 12.00 i a les 15.00 hores. L’objectiu és també el d’impedir aglomeracions en els descansos.

Una selectivitat per tant, més tardana, amb nous espais, més dies per tal de complir amb les mesures sanitaries i que avui ha començat amb l’examen de Llengua castellana i literatura i el de Ciències de la Terra i del medi ambient i acabaran divendres amb les de Cultura audiovisual, Grec i Tecnologia industrial.

Aquesta és la notícia amb que obrirem l’Ebre Notícies d’aquest dimarts 7 de juliol. De la resta de l’actualitat de la jornada a les Terres de l’Ebre en fem un primer tast ara mateix en el nostre sumari de titulars.

– Tortosa alça la veu contra el projecte de transvasament d’aigues de l’Ebre a Santander. Entre altres punts, el ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat dues mocions presentades per Movem i Esquerra que rebutgen aquesta detracció d’aigües.

– Florette ha iniciat les obres de construcció de la seva nova factoria al polígon Catalunya Sud, en uns terrenys del terme municipal de Tortosa i de l’Aldea. Les obres han estat contractades a l’empresa Construcciones Ecay. El projecte, amb una inversió de 13 milions d’euros tindrà una superfície d’11 mil metres quadrats.

– Roquetes presenta la campanya promocional per fomentar el teletreball al municipi "Des de Roquetes estàs connectat al món". El principal element de la campanya és un vídeo amb el qual es vol difondre el missatge de què a Roquetes es pot teletreballar i alhora gaudir d’una vida tranquil·la i sense estrès per a tota la família.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.