El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, ha visitat diversos indrets de les Terres de l’Ebre arran de la finalització de tres obres d’emergència que ha portat a terme el Ministeri per a la Transició Ecològica a la nostres comarques. Es tracta de les millores que s’han fet a platges de l’Ampolla, a la de Riumar (Deltebre) i la de les Cases d’Alcanar.
Durant la visita el subdelegat ha estat acompanyat per Antoni Espanya, cap del servei provincial de costes i els alcaldes dels municipis respectius. Aquestes obres d’emergència han tingut l’objectiu de reparar els danys produïts a causa dels temporal Gloria i els successius que vam patir el passat mes de gener. L’import destinat al litoral ebrenc es d’uns 2 milions d’euros
Els treballs es van re-empendre a finals d’abril després d’aixecar-se la suspensió temporal acordada arran de la declaració de l’estat d’alarma. També s’han fet altres actuacions a l’Ametlla de Mar, El Perelló, Amposta, Sant Jaume d’Enveja i La Ràpita
La visita institucional del Subdelegat del Govern a diversos punts del nostre litoral servirà per encetar l’Ebre Notícies d’aquest divendres 03 de juliol. De la resta de l’actualitat, en fem un primer avanç en el següent sumari de titulars.

La Generalitat invertirà 1,3 milions d’euros per connectar amb fibra òptica el Baix Ebre i la Terra Alta. A finals d’agost s’hauran estès 37 quilòmetres nous de fibra entre les dos comarques. Segons assegura el Govern, el 84% de la població de Catalunya quedarà coberta amb la xarxa de fibra òptica de la Generalitat aquest 2020.

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Masdenverge ha impugnat el ple que es va celebrar el passat 5 de juny, en el que l’alcalde es va negar a deixar participar de manera telemàtica a les regidores del grup Sònia Tomàs i Alba Gil.

Decepció al sindicat USTEC-STES de les Terres de l’Ebre després de la presentació del Conseller Bargalló de les noves directrius per al proper curs (J) escolar. Consideren que és només una “normalitat maquillada” i que no s’ha negociat amb els sindicats.

El film Paradís pintat d’Elisenda Trilla obre la cinquena edició del Festival Internacional de Cinema i Paisatge mónFILMAT impulsat per Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre . El documental plasma el dia a dia i la recerca constant per buscar el seu lloc al món de la pallassa Pepa Plana, establerta a Sant Jaume d’Enveja.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.