El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha presidit avui a Móra la Nova la presentació de l’Àrea 5G de Terres de l’Ebre, un projecte de desenvolupament territorial d’implantació de la tecnologia 5G impulsat pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública en el marc de l’Estratègia 5G de Catalunya, amb la col·laboració de la Mobile World Capital Barcelona i la Fundació i2CAT. L’Àrea 5G de Terres de l’Ebre es diu CoEbreLab 5G Rural i compta amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. És la primera que es posa en marxa d’una xarxa d’àrees o laboratoris 5G arreu del territori català on poder desenvolupar i provar en entorns reals productes i serveis digitals de valor afegit amb aquesta tecnologia.
Per tant Les Terres de l’Ebre és ja la primera de les àrees 5G de Catalunya on es testarà la nova tecnologia en l’àmbit rural. La infraestructura de xarxa 5G dona cobertura des d’aquest dijous a Móra la Nova i Móra d’Ebre.Un dels objectius de la iniciativa és contribuir a reduir “l’escletxa digital”, fomentar la innovació i dinamització econòmica, i convertir la tecnologia en un “antídot” al despoblament.
El conseller Puigneró ha assegurat que es posen les bases perquè el territori, esdevingui intel·ligent i que aquest és un gran antídot pel despoblament i una gran oportunitat per fixar la gent als seus pobles i al seu territori
Aquesta iniciativa pionera i que dota al nostre territori d’una important eina de futur, ens serveix per encetar l’Ebre Notícies d’aquest dijous, 2 de juliol. De la resta de l’actualitat de la jornada en fem ara mateix un primer avanç en format de titulars.

Un conductor sota els efectes de l’alcohol atropella mortalment un ciclista de 19 anys a la carretera de Tortosa a Bítem. El conductor fou detingut per dos delictes contra la seguretat del trànsit: d’una banda per homicidi per imprudència greu i de l’altra per conduir sota els efectes de l’alcohol.

Agricultura confirma que la plaga que afecta els boixos s’està estenent amb rapidesa per tot Catalunya i ja afecta a més del 20% de tots els boixos del país. Tècnics del Parc Natural dels Ports en fan un seguiment exhaustiu per poder minimitzar els danys i conèixer l’evolució de la plaga.

Tortosa viu l’Estiu. Aquest és el lema escollit per al programa de dos mesos d’activitats i un centenar llarg de propostes que abracen diversos àmbits i que volen servir per dotar de contingut un estiu que és atípic per les circumstàncies actuals.

Del 20 al 25 de juliol torna el DansAmpostA, un taller internacional de dansa amb una varietat d’activitats per a millorar la tècnica i guanyar experiència escènica amb la col·laboració de mestres i coreògrafs reconeguts. En l’edició d’enguany destaca la presència de Roberto Olivan

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.