Els danys que els flamencs ocasionen als camps d’arròs del delta de l’Ebre enguany han augmentat segons que han reconegut fonts dels agents rurals, encarregats de fer el peritatge. Aquestes aus protegides solen xafar els brots de les plantes en confondre els arrossars amb llacunes. Pel que sembla l’afectació en els camps sembrats en sec és menor. Justament enguany el Departament de Territori ha canviat les compensacions per les afectacions que aquestes aus ocasionen als arrossars, atenent d’aquesta manera una de les reivindicacions històriques dels pagesos.
Efectivament a partir d’enguany es pagarà per la collita afectada i no el planter de les zones dels camps afectats. Així no caldrà re-plantar com es feia fins ara. Aquestes compensacions es donen als pagesos des del 1992 i l’any passat van passar dels 93.000 euros. Pel moment, segons dades dels Agents Rurals ja s’han comptabilitzat un total de 55 denúncies de pagesos, un augment que podria ser degut al major nombre d’aus i també al retard de 15 dies que ha patit la campanya d’enguany.
I si això fora poc el caragol mançana també està tenint una greu afectació als arrossars ja que sembla que per efecte del temporal Glòria ha augmentat la seva presència als camps del delta de l’Ebre i serà necessari un segon tractament amb saponina
Les afectacions que la fauna ocasiona als camps d’arròs i la convivència de l’activitat humana i les diferents espècies del delta de l’Ebre, centraran bona part de la nostra atenció informativa en aquest primer dia de juliol. De la resta de temes destacats en fem un primer tast en el sumari de titulars

El ple de l’Ajuntament de Deltebre aprovarà avui de manera provisional el nou Pla d’Ordenació Urbana del municipi. L’alcalde, Lluís Soler, ha volgut resaltar totes les aportacions que ha fet la ciutadania en les seves alegacions que han estat acceptades en més d’un 80%

La Ribera d’Ebre vol evitar una nova massificació de parcs eòlics i fotovoltaics a la comarca. El Consell Comarcal reclama tenir més veu a l’hora de decidir on i com es poden instal·lar aquests equipaments. Només al terme de Tivissa hi ha peticions per instal·lar 116 aerogeneradors.

Ports de la Generalitat posa en servei les cinc estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics dels ports de l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Deltebre, La Ràpita i les Cases d’Alcanar. L’acte simbòlic s’ha efectuat avui al port de La Ràpita

Finalitzen la tercera fase de la restauració del Retaule de Santa Anna, de la catedral de Tortosa. Aquesta joia del barroc català, de grans dimensions, podrà visitar-se de nou a partir de dimecres de la setmana que ve.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.