Moviment de fons a l’espai post-convergent. Un grup de membres de Junts Per Catalunya han fet públic un manifest demanant fusionar-se amb el pdecat en un sol partit polític que seria liderada per Carles Puigdemont. Alguns destacats dirigents del pdecat també donen suport a aquesta proposta que en canvi no té el vist-i-plau de l’executiva encapçalada per David Bonveí
A nivell de les Terres de l’Ebre també alguns noms força coneguts com els de Xavier Pallarés, Annabel Marcos, Mónica Sales o Manel Macià haurien signat aquest manifest. Ferran Bel responsable d’organització i territori de la formació, a les seves xarxes ha deixat entreveure la seva oposició a aquest manifest, però cal recordar que també formen part de l’executiva destacats polítics ebrencs com Lluís Soler o Joan Pere Gómez .
Junts per Catalunya no és una organització política, sinó una marca electoral propietat del PDECat. I si això fora poc l’ex-coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha estat escollida fa poc secretària general del nou Partit Nacionalista de Catalunya, que ha celebrat el seu congrés constituent de manera telemàtica aquest cap de setmana
La crònica política i els moviments que hi ha a l’espai que abans ocupava l’antiga convergència democràtica de Catalunya encetaran l’Ebre Notícies d’aquest dilluns 29 de juny. No obstant, ara mateix ja els avancem altres temes destacats que ara mateix ja els avancem en titulars.

El Consell Comarcal del Baix Ebre aprova una moció de Movem terres de l’Ebre en que es rebutja el transvasament d’aigua de l’Ebre cap a Cantabria. Les sancions previstes a la nova llei de caça, que van ser motiu d’una moció per part del grup de Junts per Catalunya, van originar un intens debat. Finalment la moció fou rebutjada

Els alcaldes de Flix, la Torre de l’Espanyol, Vinebre, la Palma d’Ebre, Maials, Llardecans, Bovera i la Granadella planten, simbòlicament, unes oliveres per commemorar el primer aniversari del fatídic incendi de la Ribera d’Ebre. Els batlles han reclamat ampliar les zones de reg per recuperar les finques cremades i han demanat més ajudes econòmiques per als pagesos afectats.

Els alcaldes de la Ribera d’Ebre afectats pel foc d’ara fa un any demanen tenir un paper més actiu en el futur de la comarca, davant la proliferació de les energies renovables i la lluita contra el despoblament.

En els propers dies es podran seguir per Internet els actes de la 13ena edició dels Premis Federico Mayor Zaragoza que enguany porten el títol “Salvem el Planeta, actuem ara, demà pot ser massa tard”. L’edició d’enguany serà força especial ja que es vol retre un homenatge a Montse Esteve, Presidenta d’Amics i Amigues de la Unesco.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.