El nou aparell d’acceleració lineal per als tractaments de radioteràpia que va donar fa dos anys la Fundación Amancio Ortega s’instal·larà finalment a l’Hospìtal de la Santa Creu de Jesús. La decisió de l’Ajuntament de Tortosafa uns mesos d’aturar els tràmits urbanístics necessaris per executar el projecte del nou edifici oncològic a l’Hospital Verge de la Cinta ha estat un factor decisiu en el canvi de plantejament del Departament de Salut, que tenia previst instal·lar el nou accelerador en aquest centre. La directora dels Serveis Territorials d’aquest departament Mar Lleixà ha explicat que el dia que s’enllesteixi el nou edifici que s’ha de construir al Verge de la Cinta l’accelerador serà traslladat allà. També ha anunciat que mentre no s’acabin els treballs de tramitació i de calibratge del nou aparell, que són llargs, els pacients que precisen aquest tractament s’hauran de traslladar a l’Hospital de Reus. Això serà aproximadament un període d’un any. Sobre el Pla de futur de l’Hospital Verge de la Cinta que s’està acabant de confeccionar Lleixà espera poder disposar de la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa.
Amb l’anunci de la posada en marxa d’aquest accelerador a l’Hospital de Jesús d’aquí a un any, encetarem el temps de l’Ebre Notícies d’aquest dimarts. La resta de temes destacats de la jornada els avancem ara mateix en el sumari de titulars.

Amposta disposarà d’un total de 24 quilòmetres de xarxa de carril bici per fomentar la mobilitat sostenible a la ciutat i més de 25 zones d’estacionament de bicicletes. El projecte inclou diferents tipus de senyalitzacions per a l’ús de la bicicleta entre carril bici, vies de prioritat invertida, vies de prioritat exclusiva i d’ús compartit entre vehicles a motor i bicicletes.

L’Ajuntament de l’Aldea ha instal·lat wifi gratuït en diversos punts del nucli urbà. Aquesta iniciativa ha tingut un cost de 15.000 euros, finançats íntegrament amb una subvenció d’un programa europeu. En concret s’han instal·lat sis punts d’accés gratuïts en equipaments públics i set, en espais urbans.

Diversos pobles de les Terres de l’Ebre preparen activitats per tal de celebrar la Nit de Sant Joan. L’arribada de la flama del Canigó, l’encesa de les fogueres o algunes activitats musicals no faltaran en una celebració marcada pel coronavirus. Les autoritats demanen extremar les precaucions donades les condicions sanitaries.

Eufònic, el festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l’Ebre 2020 manté les seves dates per a l’edició d’enguany i se celebrarà del 27 al 30 d’agost. El festival continua apostant pel risc, l’experimentació, el diàleg entre disciplines i l’entorn natural del delta de l’Ebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.