Els vuit centres territorials que integren la Xarxa Pública de Centres i Espais d’Arts Visuals de Catalunya tornen progressivament a la normalitat amb totes les garanties i mesures de seguretat sanitària necessàries.

En els propers dies reobriran al públic el Centre d’Art la Panera de Lleida, que ho farà el 16 de juny, i el Centre d’Art Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat, que obrirà el 30 de juny. El Centre d’Art Tarragona ho farà el 23 de juliol, amb la primera exposició després del confinament amb un nou espai dedicat a les arts contemporànies, “La Casa Canals”, i el M|A|C Mataró Art Contemporani reobrirà el 19 de setembre amb el Festival Panòptic. 

Actualment hi ha centres que ja han obert les seves portes. El primer en tornar a obrir va ser l’ACVIC Centre d’Arts Contemporànies, que va reiniciar la seva activitat el passat 2 de juny, seguit del Bòlit Centre d’Art Contemporani. Girona, que va fer-ho el 4 de juny. El Fabra i Coats. Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació va reprendre l’activitat el 9 de juny i Lo Pati, Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, Amposta, l’11 de juny.

Després de l’aturada completa de la seva activitat per la pandèmia i l’emergència sanitària, els Centres i Espais d’Arts Visuals volen garantir un desconfinament segur i emprendre totes les mesures de prevenció fixades per les autoritats sanitàries. La neteja i desinfecció adequada dels espais, l’obligatorietat de l’ús de mascaretes, el manteniment de les distàncies de seguretat interpersonal i la regulació dels aforaments, tant en interiors com en espais oberts, són les prioritats en la reobertura. És indispensable que els centres i espais d’arts visuals puguin reprendre l’activitat, atesa la rellevància que representen a l’hora de posar en valor les pràctiques artístiques contemporànies i l’eina transversal de participació ciutadana.

Amb l’aprovació a principis de juny del nou Decret del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya, la Xarxa Pública de Centres i Espais d’Arts Visuals de Catalunya, constituïda l’any 2010, formarà part del Sistema juntament amb altres equipaments del país i tindrà el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) com a capçalera. Així es donarà resposta a la necessitat de consolidar i institucionalitzar les arts visuals a Catalunya.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.